facebook

twitter

linkedin

Een paar weekenden geleden reden wij naar Zeeland om een bijzondere gebeurtenis te vieren. Helaas was een stuk van de A58 afgesloten en moesten wij, met vele anderen, in de file de snelweg af en verder binnendoor. Als je dan in de file staat valt het pas echt op: het vele zwerfafval langs de weg. Alleen al die ene afslag telden we meer dan 30 blikjes, voornamelijk energydrinks!

Dan vraag je je af hoe het in je opkomt om een leeg blikje en andere verpakking simpelweg uit het raam te gooien. Heb je dan geen greintje fatsoen? Is het zo moeilijk om de rotzooi thuis, of elders, in de vuilnisbak te gooien?

In het park waar ik regelmatig met de hond loop is het ook vaak raak. Al staat er een vuilnisbak naast het bankje, dan wordt het afval gewoon op de grond gegooid. En de zogenaamde bezorgers van de folders en huis-aan-huisbladen dumpen er ook met enige regelmaat hun voorraad. Kennelijk met het idee: dat scheelt mij werk, ik word toch wel betaald en een ander ruimt het wel op.

Nu hebben wij een hond die het leuk vindt om met van alles rond te sjouwen. Hij (of beter: zij) heeft een neus voor tennisballen en plastic flesjes. En eenmaal gevonden, gaat het mee tot in de achtertuin. En daar wordt het door ons in de kliko gegooid. Zo is onze hond een klein beetje een Boyan Slat geworden...