facebook

twitter

linkedin

Kent je dat: je denkt aan iets en dat wil je niet vergeten. Zolang het in je hoofd zit, zit het ‘in de weg’. Dan maar ergens noteren, met als gevolg dat je er niet meer aan hoeft te denken. Maar een ander gevolg is dat je het vervolgens helemaal vergeet.

Bij mij komt dat regelmatig voor. Ik ben dan ook verslaafd aan lijstjes en digitale hulpmiddelen om aan alles en nog wat te worden herinnerd. Maar om een of andere reden kijk ik nooit meer op mijn lijstje . En reminders blijven vaak ongezien. Ik ben maar gestopt met papieren lijstjes, want dat resulteerde in te veel papieren rommel op mijn bureau. En het is ook beter voor het milieu…

Nu ben ik een fervent aanhanger van Google Keep (lekker makkelijk op mijn telefoon en PC) en ToDoist (app). Die laatste heb ik gekoppeld aan mijn eigen Access applicatie waarin ik projecten en taken registreer. Die programma’s  werken allemaal prima, maar het probleem zit bij mij. Het ene moment werk ik al mijn lijstjes bij, het andere moment ga ik zo in mijn bezigheden op dat ik alle lijstjes vergeet.

Ik heb me er nu wel bij neergelegd en weet dat alles wat echt gedaan moet worden toch wel gedaan wordt. En alles wat niet belangrijk is en vergeten wordt was te onbelangrijk om te doen.